Fika

Idag var jag inne i Göteborg och träffade kompisar som jag lärde känna för snart 8 år sedan då vi väntade våra första barn. Vi var 4 st som kunde idag. 2 av dom är nu skillda och vi pratade mycker runt det, kan ju bara säga att jag är väldigt lycklig som hittat min man som jag älskar. För bara allt jobb med var skall barnen bo, gå i skola osv och vara sånna ovänner att det inte går att lösa.  Men båda var dock väldigt lyckliga nu och det är ju det viktigaste att man inte stannar i en dålig relation.
Själv fick jag berätta om min lilla bebbe i magen. Vi konstaterad just vilken skillnad det var när man fick 1a barnet, allt man planerade, allt som kretsade runt den lille. Nu glömmer jag i bland att jag är gravid, längtar så till dom här tråkiga månaderna är över och man får känna sparkar.

Möhippa

var jag på igår. Det T´s barndomskompis som gifter sig med sin engelska man, dom bor i London och vi träffar dom bara nån gång per år. Men nu skall dom giftas sig på lördag här i Sverige. Hon blev hämtad av några bekanta på MC och fick en lång åktur innan hon kom till oss i Trädgårdföreningen i Göteborg. Har ni inte varit där kan jag rekomendera denna oas mittt i stan för en picknick. Efter en lång picknick gick vi till hotell Riverton där vi hyrt deras spa avdelining. På vägen fick hon stanna folk och be dom skriva i hennes bok äktenskapsråd. Nästan alla var glada och trevliga som vi mötte och skrev fina ord i boken. Jag kan ju säga att vi sånna här lägen är det nästan skönt att inte dricka för dom blev väldigt fnissiga på spat, mycke rosé vin blev det där. Sen gick vi till Dubliners uteservering och efter det var hade vi ett bord på trädgårdsföreningen för en god middag. Vad som hände sedan när dom skulle ut och svänga sina lurviga vet jag inte då jag tackade för mig efter maten. Men Jenny var glad om än trött hennes lille kille har vattenkoppor så hon har inte sovit så mycke det senaste.
Jag hoppas att hon hade en rolig dag, det hade jag i vart fall.

Marstand

var vi på igår, solen sken från en klarblå himel. Så marstand visade sig från sin rätta sida. Vi hade med oss fika korg och barnen badade i havet. Att bara strosa runt och se på folk och alla båtar är supermysigt.

Idag åkte jag och dom stora barnen till mina föräldrar, är lite lyxigt att bara ha med dom. Jag plockade massa svarta vinbär som jag tänkte koka saft av, kanske göra lite gele oxå. Sen åkte vi till min syster och tittade på deras fina bebisrum. 7 veckor kvar till bf. Å vad jag längtra, är min syster första barn och även om jag är moster till T systers barn så är det ju skillnad när ens egens syter får barn. Roligt oxå att bebben i magen kommer bli ganska nära i ålder till sin kusin.

Leilas New York Cheesecake med blåbär



Har jag bakat i dag och självklart delar jag med mig av receptet från Leila.


Ingredienser

300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 dl frysta blåbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.

2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.

3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp.

5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar


 


Ninnaninannaninananína

Sommardöden  av Kallentoft, Mons läser jag just nu. Gillar hans sätt att skriva helt klart annorlunda lek med språket en dom vanliga däckarna. Ändå finns spänningen där. Har beställt hans första bok oxå, blev av en slump att jag köpte den när vi var i Falkenberg, hade glömt ta med mig något att läsa och någon måste ju vara vid stugan när W har sommnat. Så då är det skönt att slappa med en bok, så på ICA fassnade jag för denna och har haft svårt att lägga i från mig den sen dess. Annars lyssnar jag mest på böcker, tycker det funkar bra att jobba och lyssna samtidigt i var fall så länge jag bara ritar. Skriva och lyssna blir ju pankaka.

Jag är med och tävlar

Gottlandsliv firar 10 000 besökare och man kan vinna en fin namnbricka i silver

Bilden är lånad från http://gotlandsliv.blogspot.com/

Handkirurgen och Falkenberg

Igår hade jag tid hos handkirurgen i Halmstad, pga av vårdgarantin fick vi åka långt, men å andra sidan att få vård på en privatklinik har ju sina fördlear oxå. Då jag har problem med karpaltunnelsyndrom på båda händerana samt att även vänsterhandens lillfinger och ringfinger, beslutades att vänsterhanden skulle operaras först och då även armbågen detta innebär att det måste göra under narkos, men då jag är gravid måste jag vänta till mitten på september då den första trimessen är över. Gillar ju inte att behöva bli sövd å andra sidan har jag ju tyckt att det skulle bli läskigt att bli operard vaken. Så pest eller kolera. Har operartbort blindtarmen och då klarade jag narkosen vädligt bra, skojade med sköterskona redan på uppvaket och mådde bra.

Familjenföljde med till Halmstad och efteråt skulle vi hitta någon stans att sova, inte så lätt då det var en fotbollskup i stan. Lika så var parkeringarna överfyllda vid badhuset och leklandet som vi planerat att åka till. Så istället åkte vi till Falkenberg och Skrea strand. Klitterbadet kan jag rekomendera, härligt med en stor 50 metersbasäng, två barnpooler och en plaskpool och då vart det saltvatten i dom. Lite annorlunda för en innomhusanläggning. Vi hyrde en suga på Skreacamping den låg bra vid havet men vädret vart inte det bästa så bara barnen badade.

Idag åkte vi till Vallarna där det fanns en fin lekplats sedan styrde vi vidare till Varberg för lite shopping.
Så nu är vi hemma och lite små trötta, för jag sover alltid lite dåligt då vi är borta.

Ja ja det är långt till vintern

men jag surfa runt lite på Ellos och hittade denna overallen till dottern. Köpte den dock i svart och rött. Halva priset så 250kr är ju helt okej. Tycker det är bra att ha en extra overall. Jag gillar Ellos system med att man kan betygsätta och lämna kommentarer på kläder. Denna hade fått bra betyg så jag hoppas jag blir nöjd!!

Bild från www.ellos.se

Jag älskar halsband

Börjar känna mig bättre nu, fy 17 för magsjuka, först trodde jag bara det var vanligt gravid illamånde men så kom febern och jag kunder verkligen inte behålla nån mat eller väska. Oturligt nog hade jag 20 släktingar här på kalas som jag hade gjort smörgåstårta till känns som stor sanolikhet att dom blivit smittade, men än så länge är allt okej med dom.

Fick två jättefina halsband i går.


Tack T och barnen för detta.


Och tack Ulrika m familj för detta fina från Pearls for Girls.

Magsjuka

Som om det inte räcker med gravidillamånde så har jag åkt på magsjuka, återkommer när jag mår bättre.
Tack för grattishälsningarna!!

Hipp hipp hura för mig idag : )

Blev väkt  i morse med sång och presenter. Fick Lelias kokbok " a piece of cake". Verkar jätte mysig. Fick oxå ett fint halsband med hjärtan på. Och så hade barnen ritat teckningar. Jag och T köpte biljetter till Madona som vi skall se i aug och det var våra presenter till varandra. Men det är alltid kul att få lite smått oxå.
Sen den bästa presenten var att hos läkaren idag fick jag se lill plutt i magen. Allt var bra, hjärtat tickade fint och man såg tom rörelser. Så häftigt!!!

Smörgåstårtorna är fixade

eller jag allt utom graneringen är klar, Det blir en med räkor och en med skinka. Jag och T provsmakade skinkan och den var super god. Får återkomma med bilder på den i morgon. Japp så blir man ett år äldre, men 34 år känns helt okej krisen kommer väll nästa år kanske. 
A har varit på pyamas party och haft jättekul. Dom var så söta i sina pyamasar och nattlinnen. Tänk min lille kille börjar första klass till hösten. Tycker jag nyss var på BB med en liten eller nåja 4200g är ju inte så lite.

I morgon blir det läkar besök, håll tummarna för att det blir ett UL, man vet ju aldrig förra gången fick jag göra det för att fastställa graviditetslängden. Och jag är lite osäker denna gången oxå, hade en kortare mens än vanligt sista gången, och då jag har haft mensliknande blödningar när jag väntade A och L, så känner jag mig inte så säker. Fast det är väll en önskedröm att jag fick 4  veckor på köpet.

Nu kan ni om ni vill även följa min blogg på bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Ajjj!!

W som älskar alla djur tycker att även getingar skall klappas. AJJJ!! Tummen är nu röd och W i tårar. En glass senare är han ute och leker igen. Hoppas bara att han lärde sig och slutar försöka fånga dom.

Själv sitter jag och kika på tennisen HEJA SÖDERILNG!!!


Snälla svärföräldrar har jag

dom kommer hit och skall passa barnen medans vi storhandlar. Så skönt att slippa ta med alla 3 just när man storhanldar. Så nu skall jag se om jag hittar något gott recept på smörgåstårta. Jag fyller år i morgon, så den närmaste släkten kommer hit på kalas. Funderade dock på hur det skall gå att skala räkor med mina avdommnade händer, men T var väldigt sugen på smörgåstårta och erbjöd sig.
Vad har ni för er i dag??

Släktkalas

Idag var det svårt att inte försäga sig om graviditen, förutom min syster var även 2 andra personer på kalaset gravida  och  självklart blev det mycke  bebis prat. Men jag vill fortfarande vänta lite att berätta Tur att det inte är första barnet för då hade jag inte kunnat hålla mig.
Annars har jag haft en jobbig dag kräktes i går kväll och jag fick inte heller behålla lunchen. Jätte trött har jag oxå varit. Men illamåndet var som borta på kalaset får väll se hur det går i kväll. Jag är ju hopplös inte så att jag bara mår illa på morgonen utan det kan komma precis när som tom vakna av det på natten. Men jag skall inte klaga förmycke då jag faktiskt så att jag mår mycke bättre denna gången.

Godmorgon

Sitter här i köket och ser ut på regnet. Man kan ju ibland inte förstå att som i går när det var strålande sol och varmt kan växla till denna mulna trista dag. Skall på släktkalas idag, mitt kusinbarn Tobias fyller 14 år på måndag, vilket oxå är min födelsedag : ) Vi brukar sitta ute på deras altan kan ju undra hur det ska gå idag. Lite svårt att få plats med tjocka släkten inne. Här hemma råder lugnet, L sitter framför datorn, A är hos en kompis och T tog med sig W på en promenad.
Funderar på vad jag skall hitta på, borde städa men det är ju såååå tråkigt!! Kanske skulle jag röja här i köket idag så har jag gjort något i vart fall. Här är dock det tråkigast rummet att städa för här hammnar alla papper. Och det är inte bara ett utan massor, och det måste sorteras. Jääääsp.....

2 för 1 på Lindex



Shoppade för 250kr dessa kläder idag ett bra fynd tycker jag.


William på stranden


Massa brännmaneter

Jag hade verkligen sett framemot en härlig dag vid havet med salta bad. Åkte till mina föräldrar och hämtade L och så åkte vi ner till stranden. Men fy hela vattnet var verkligen fullt med röda elaka bränn maneter.  Barnen var ju nöjda med att fiska krabbor och så länge W sov middag var det inga problem, men hur förklar man för en 20 månaders kille att man inte kan leka nere vid vattnet. Så nu är vi hemma igen, Jag lyckades dock bada två gånger med L, eller ja doppa mig från stegen på bryggan när kusten var klar i typ 30 sek.

Så nu sitter jag här med en trött tjej, jisses så hon bråkade i bilen hem om ALLT. Var väll både trött och saknat oss i en härlig kombination. Så nu ligger hon här i soffan med mig och tittar på TV, bästa kompisen kom förbi men hon ville inte leka och då är hon super trött!!!

Tripp trapp trull mina hjärtegull


Tänk om man kunde lägga in dofter oxå


MMMmmm

Nu har jag satt en deg som skall bli Tekakor.
Testar ett nytt recept och är det gott så skall jag dela med mig.
Tycker det är svårt att variera sig när man skall på utflyckter och stranden.
Barnen behöver ju mer än bara mackor känns det som.
Så har ni några goda tips så dela med er!!

Putte i blåbärskogen

Vi var på landet i eftermiddag, svärföräldrarnas landställe ligger bara 5 min bort med bil. Och oj vad blåbär det växte där, mer blått än grönt på buskarna. Och W som älskar blåbär har mumsat på så att jag kan gissa vilken färg det blir i blöjan i morgon. Funderar på om det är lös eller hård i magen man blir, vi lär väll få se.
T som är gammal badmintonspelare, ägnade större delen av dagen med att spela badminton med A. Och för att vara bara 7 år tycker jag A är riktigt duktig. Kanske finns det i generna. Men så är man ju mamma och allt ens barn gör är ju fantastiskt inte sant!!  Badminton känns dock lite tidigt att börja med, men dom har minitennis för 6-7 åringar så det vill A börja i till hösten. *haha* Det är ju betydligt mer pengar i det, så kanske är rätt väg att ta. Eller nått.....

Jag är medlem av

Link to mammabloggarna.se
 
Mammabloggarna.se är ett nätverk för bloggande föräldrar. Här får man tips, stöd och hjälp rörande allt som har med bloggande att göra, även en tillhörighet i ett nätverk där man effektivt kan marknadsföra sin egen blogg. Man knyter nya kontakter och får nya vänner!

Lång sovmorgon

Bara att inse när dottern är hos mormor och morfar blir det långa sovmorgonar. För även om min man går upp med barnen så brukar hon komma in till mig eller så leker hon gärna på sitt rum här på övervåningen så oftst blir sovmorgonen kort. Men idag sov jag till kl 9.30. Och det är länge för en småbarns mor.

I morgon skall vi åka ut till mina föräldrar och förhoppningsvis bada i havet, dom har ju lovat härligt väder så vi får hoppas på det. A gillar inte bada i havet, vi bor ju vid en sjö så maneter är läskiga för att inte tala om tång. Själv tycker jag den mörka sjön med alla fiskar är bra mycke läskigare.

I morgon är det v 9, tycker att graviditen så här i början är ganska trist, längtar till det lilla pyret skall börja sparka. Gravid är ju inte riktigt min grej. Har nog haft dom flesta komplikationerna man kan ha. (Hyperemesis, svåra foglossningar, karpaltunnelsyndrom, gravdiabetes, havandeskapsfögiftning, för hög puls) Så jag önskar vekligen att jag kunde gå i ide och vakan i februari med bebben i famnen. Men possetivt är i vart fall att jag inte kräks varje dag denna gången vilket jag har gjort i 3*9 månader innan.  Skall till handkirurgen nästa vecka för en bedömning av en ev operation av karpaltunneln på båda händerna. Det blev aldrig bättre från förra graviditen och jag är nu så muskelsvag att det inte funkar längre.


Shopping och bio

Igår följde L men mormor och morfar hem. Pratade med henne nyss och fick höra allt roligt dom har gjort idag, badat i havet, träffat moster, ätit både pankakor och pizza. Tänk så mycke man saknar dom även om man vet att barnen har det toppen när dom är borta.

Här hemma har vi varit inne i Göteborg, W sommnade i vagen och vi gick och fikade. Jag har jättelänge varit sugen på en latte och en bran muffins. Men denna graviditen är skumm, för jag kan vara toksugen på saker men sen när jag äter dom smakar det inte alls gott. Så jag åt bara halva muffinsen. Hade tänkt att gå på stan medans T och A gick på bio, men det var tok varmt, åskan låg i luften så vi åkte hem istället så åkte killarna tåget hem.

Nu sover W medans T och A är ute och rensar ogräs. Mutade A med 20kr om han hjälpte till med rabbaterna får väll se hur långt tid det tar innan han tröttnar och om det bara är ogräs som rensas bort. Får era barn pengar om dom hjäper till med sådant som inte förväntas av dom?? Alltså inte som att städa sitt rum osv som liksom dom förväntas göra utan så här det lilla extra.

Ett lite mirakel

i min mage bor, växer där och gror.
Tänk en fjärde liten filur, helt oplanerad men vilken tur.
Syskonen ännu inget vet, i mammas mage finns en hemlighet.
A stor killen är börjar 1an till hösten här.
L min mellan tjej pratar mycke med mej
W vårt lilla vilda bus, som än så länge är minst i vårat hus.



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0